Web Tasarım Nedir?

Bir tanıtımın dijital ortamında gerçekleşmesi, firmanın ürünü, hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak için uluslararası ağ ortamında (internet) yayınlanan online sisteme web sitesi ve bu sistemin oluşturma sürecine de web tasarım denir.

Web Tasarımın Önemi

İnternet dünyasında yerini alamayan firma ve şahısların sektörlerinde geri sıralarda kaldığı kesin. Bu nedenle web sitelerine verilen önem günden güne arttı ve giderek artmaya devam ediyor. Fakat bir web sitesinin başarılı olaması için tasarımı ve içeriği sektörüne uygun olması gerekir.

• Yer ve zaman bağımsızlığı sağlar , müşteri potansiyelinize erişimi sağlar.
• Firma tanıtımınız için yapacağınız masrafları minimuma indirir.
• Firmanızın kurumsallığı açısından atılması gereken ilk adım olarak görebilirsiniz.
• E-Ticaret ile ürün veya hizmet satışlarınızı artırır ve düzenliliği sağlar.
• Satış ve pazarlama konusundaki stratejileriniz de önemli rol oynar ve işlerinizi kolaylaştırır.
• Müşteri potansiyelinize profesyonelliğinizi gösterir.
• 7/24 açık olması (e-ticaret) sayesinde şirketiniz gece açık olmasa dahi müşterilerinize hizmet verebilirsiniz.
• 24 saat sizin için müşterilerinize ürün ve hizmetlerinizi tanıtır.
• Kolaylıkla müşteri ve müşteri potansiyelinize firmanız dan ve kampanyalarınız dan anında haber verebilirsiniz.

web-tasarim

Nasıl Yaparız?

Web tasarım süreçleri vebu süreçlerde neler yapıldığı hakkında aşağıda sizlere bilgi veriyoruz;

1. Projelendirme ve Mütabakat

Firma hakkında genel bilgilerin, ürün yada hizmetler hakkında bilgilerin kayıt edildiği, bu veriler ile rakiplerin analiz ve değerlendirme yapıldığı, beğenilen web sitelerin belirlenip incelendiği, site içeriğinizin ağaç şemasının çıkartıldığı ve tasarım açısından hazırlandığı evredir. Bu evrede bir proje sorumlusu belirlenir.

2. Teknoloji Seçimi

Yapılan olan projenin çağın teknolojisinde olması ve sistem içerisinde kullanılacak tüm yazılımsal, tasarımsal teknolojilerin çıkartıldığı ve proje sorumlusuna sunulduğu evredir.

3. Tasarım Evresi

Firma renkleri ve hatları ile donatılmış, firmayı yansıtan çizgilerdebir tasarımın hazırlanıp proje sorumlusunun değerlendirme ve onayına sunulur.

4. Yazılım Evresi

Onaylanan tasarım belirlenen teknoloji ile yazılım sürecine girer. Projenin farklı ekran boyutlarında çalışması, hızı , tüm tarayıcılarda çalışması sağlanır. Kodlama işlemi bittikten sonra bir demo hazırlanarak proje sorumlusuna sunulur.

5. Test ve Yayın Evresi

Proje sorumlusu sistemi inceleyip, uygulamanın sorunsuz ve hatasız çalıştığını onayladıktan sonra proje güvenlik testleri ve tüm testler yapılır. Sonrasında proje sorumlusu onayı ile destek sürecine geçilir.